Spookkasteel Koksijde blijkt in rook te zijn opgegaan

Redactie KW

Het grootste spookhuis van Europa zou sinds gisteren z’n tenten opslaan in Koksijde. De gemeente pakte met die primeur uit, om Halloween te vieren.

VVV Koksijde-Oostduinkerke had een contract afgesloten om het grootste spookhuis van Europa ‘The Haunted Mansion’ in te huren, om Halloween gepast te vieren, tijdens de herfstvakantie. Het spookhuis is eigendom van een bekende Nederlandse kermisfamilie Hinzen, en zag er -op papier- veelbelovend uit.

De huurcontracten werden opgesteld via een Nederlandse boekhouder. Er werd een vrij hoog voorschot betaald, de VVV was in de overtuiging dat alles verliep zoals gepland. Tot maandag 24 oktober ll. was er nog telefonisch contact en leek alles in orde. Op dinsdagmorgen 25 oktober, de voorziene dag van aankomst van de Haunted Mansion, bleef de parking Kerkepannezaal verontrustend leeg. Plots waren de eigenaar en boekhouder niet meer te bereiken voor uitleg.

“Geen voorschot”

Op woensdagavond 26 oktober berichtte de eigenaar van het spookhuis dat de boekhouder het voorziene voorschot niet had doorgestort had op zijn rekening, en hij dus niet naar Koksijde wil komen met zijn spookhuis. De VVV lijkt dus te zijn opgelicht, en betreurt vooral dat het zoveel toeristen en inwoners moet teleurstellen. Intussen heeft de VVV beslist om een gerechtelijke procedure in te spannen tegen de eigenaar en boekhouder, om het voorschot terug te vorderen.

De VVV Koksijde-Oostduinkerke verontschuldigt zich tegenover de bezoekers en inwoners en is in allerijl op zoek gegaan naar een alternatief. Er komen twee alternatieve spookhuizen aan de parking van de Kerkepannezaal.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier