Spookbruggen in Varsenare worden afgebroken

Redactie KW

De twee ‘spookbruggen’, die al 35 jaar lang nutteloos liggen te wezen in de omgeving van Varsenare, zullen volledig worden afgebroken. Dat deelde minister van openbare werken Hilde Crevits mee.

De bruggen werden in de jaren zeventig gebouwd in het licht van de ontwikkeling van de A 17 als snelweg naar de haven van Zeebrugge. Het vooropgesteld tracé van deze snelweg werd echter nooit gerealiseerd en daardoor zijn de bruggen volledig nutteloos geworden.

“Met Infrabel zijn we nu overeengekomen om de brug over de spoorlijn Brussel-Oostende af te breken in het weekend van 21 en 22 januari 2012”, aldus minister Crevits. “De andere brug zullen we al vroeger afbreken. De vrijgekomen ruimte zullen we teruggeven aan de natuur : er zal een rietmoeras ontwikkeld worden. Wat meteen ook een stukje compensatie is voor de innames die zullen gebeuren voor de AX, de nieuwe snelweg die het havengebied ten noorden van Brugge zal verbinden met de toekomstige E 34, nu nog de expresweg Antwerpen-Knokke”. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier