Spontane staking bij De Lijn in kustregio

Redactie KW

Uit solidariteit tegen een sanctie voor een collega, hebben verschillende werknemers van De Lijn in de kustregio het werk neergelegd. Afhankelijk van de gesprekken die op maandag gevoerd zullen worden, wordt er dinsdag al dan niet opnieuw gestaakt.

Het Lijnverkeer in de kustregio werd zaterdag grondig in de war gestuurd. Verschillende werknemers hebben spontaan het werk neergelegd nadat een collega een sanctie had gekregen. Dat werd bevestigd door Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen.

“De werknemers die niet aan het werk gingen, protesteerden hiermee tegen een sanctie die een collega met 33 jaar dienst kreeg”, zegt Geert Derous van de liberale vakbond.

De kans is groot dat de werknemers dinsdag opnieuw het werk neerleggen, want er is voor die dag ook een stakingsaanzegging ingediend. Alles hangt af van de gesprekken die maandag gevoerd worden over de sanctie van het betrokken personeelslid. Afhankelijk van het resultaat van dat overleg, zou er dinsdag al dan niet gestaakt worden. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier