Spillebad blijft een zorgenkind

Redactie KW

Mooi weer en vakantie, maar het Spillebad is dicht. Nog maar eens werd de heropening na de jaarlijkse schoonmaak met een week uitgesteld. Geert Messiaen (Open VLD) is het beu. “Wat loopt er nu echt fout in het zwembad ?” Er werd een advocaat aangesteld om de verantwoordelijkheden na te gaan. De heropening van het grote bad is voorzien op 8 juli.

Eerst dit : met dit zomers weer klinkt de roep naar een open zwembad weer luider. “Er is een studie bezig om de site Schiervelde te optimaliseren. Er zijn ook gesprekken met een private investeerder rond een mogelijk zwembadproject. Onze subsidievraag werd wel negatief beoordeeld”, antwoordde sportschepen JosDebels (CD& V) op een vraag van Frederik Declercq (N-VA).

Men kan niet buiten, maar ook niet in het Spillebad zelf terecht voor afkoeling. Weer een week langer dicht dan gepland na de jaarlijkse schoonmaak. Tot ongenoegen van onder meer Geert Messiaen (Open VLD).

“De voorbije twee jaren kwamen telkens badtegels los. Nu zijn er een beperkt aantal op de vloer losgeraakt. Voor het ledigen en weer vullen van het bad moeten we ook strengere normen van de leverancier hanteren. De herstellingswerken hadden dus niks te maken met de grote schoonmaak zelf”, aldus schepen Frans Dochy (CD& V). Er wordt een advocaat aangesteld om de verantwoordelijkheden precies te bepalen. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier