SPIE Belgium neemt Vanogroep uit Kortrijk over

Redactie KW

SPIE Belgium neemt 3 bedrijven uit de regio Moeskroen – Doornik – Kortrijk over. Het gaat om de firma’s G. Van Overschelde, Vano Electro en Vanogroep die actief zijn in de sector van industriële elektriciteitswerken en zonnepanelen. Op die manier versterkt SPIE Belgium in deze sector en in deze regio zijn positie. Voor de 68 werknemers van de 3 overgenomen bedrijven verandert er niets, er verdwijnen geen jobs.

SPIE Belgium bouwt verder aan de uitbouw van zijn expertise en netwerk. In dit kader neemt het de bedrijven G. Van Overschelde (Moeskroen), Vano Electro (Doornik) en Vanogroep (Kortrijk) over. Deze 3 bedrijven zijn actief in de elektriciteitssector en plaatsen onder meer zonnepanelen en openbare verlichting. Samen boekten ze in 2011 een omzet van 13,5 miljoen euro. “Deze overname laat SPIE toe om zijn expertise inzake zonnepanelen nog verder uit te bouwen”, zegt CEO Johan Dekempe: “Dit is een nieuwe stap in de uitbouw van SPIE Belgium in een regio waar we tot nu toe te weinig actief waren.”

Geen ontslagen

De 68 werknemers van de drie bedrijven blijven ook na de overname gewoon aan het werk, er vallen geen ontslagen. De bedrijven behouden overigens in een eerste fase hun naam. Luc Van Overschelde, zaakvoerder van de drie overgenomen bedrijven is tevreden dat zijn levenswerk een mooie toekomst wacht: “Ik heb mijn hele leven gewerkt aan de groei en bloei van de firma’s die SPIE nu overneemt. Mijn grootste zorg was dat de mensen met wie ik jarenlang heb samengewerkt een goed onderdak zouden krijgen”.

Technische installaties

SPIE Belgium is een filiaal van de Franse groep SPIE en is actief op het vlak van vernieuwende technische installaties en diensten voor de industrie, de tertiaire sector en de infrastructuur. SPIE Belgium stelt meer dan 1.200 mensen tewerk in 9 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert multitechnische oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren. In 2011 realiseerde het bedrijf een omzet van 155 miljoen euro en voor 2012 verwacht men de kaap van de 170 miljoen te overschrijden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier