Speurders stoten op geraamte bij graafwerken naar verdwenen man in Merkem

Redactie KW

Bij de graafwerken in het dossier van de verdwenen Gentenaar Jean Hyde langs de Langemarkstraat in Merkem hebben speurders stoffelijke resten gevonden. Het gaat om een geraamte, onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de man gaat.

In Merkem is het gerecht vorige week nieuwe graafwerken gestart in de zoektocht naar de wellicht vermoorde Jean Hyde. Bijna acht jaar geleden verdween de Gentenaar na een bezoek aan het huis van Christian Fobe in Merkem.

De rechercheurs zijn er altijd vanuit gegaan dat Christian Fobe, een notoir oplichter, meer wist van de mysterieuze verdwijning van Jean Hyde.

Moord?

Het is niet uitgesloten dat Fobe de man vermoord heeft en hem vervolgens ergens heeft gedumpt. Hij ontkent dat. Maar Fobe is intussen wel veroordeeld voor een moord op een ander persoon, op de 42-jarige Brugse loodgieter André Den Baes. Die feiten speelden zich af in dezelfde woning in de Langemarkstraat, waar Hyde destijds het laatst is gezien. In de tuin van de woning zijn nu dus stoffelijke resten gevonden. Verder onderzoek moet uitwijzen om wie het precies gaat.

Verder graven

Overigens zullen de speurders verder blijven graven naar mogelijk andere stoffelijke resten die er begraven zouden liggen. Bij de graafwerken vonden ze intussen ook een dertigtal stuks oorlogsmunitie.

(A.D.)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West. En vanavond op Focus & WTV

Speurders stoten op geraamte bij graafwerken naar verdwenen man in Merkem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier