Spetterende afsluiter voor Brugs Cultuurfestival

Redactie KW

Het stadsfestival Brugge Centraal rond kunst en cultuur uit Centraal Europa is op de Burg afgesloten. Net zoals de tientallen andere activiteiten die vanaf het najaar in de stad en de randgemeenten plaatsvonden kwam daar veel volk op af. Ook de prestigieuze tentoonstellingen “Van Eyck tot Dürer” en “Luc Tuymans : een visie op Centraal- Europa” zijn een succes. Volgens Brugge Plus dat Brugge Centraal organiseerde lokte het festival zo’n 300.000 bezoekers.

Het Frans straattheatergezelschap La Machine zorgt voor het slotfeest. Een verzameling oud ijzer krijgt dankzij deze muzikanten een nieuw leven als muziekinstrument. Het is het slotfeest van een geslaagd festival.

Brugge Centraal is de opvolger van Brugge 2002 culturele hoofdstad en Corpus 05. Zo zet Brugge zich met spraakmakende tentoonstellingen in het rijtje van levendige en actuele cultuursteden. Het is ook de bedoeling dat er van zo’n stadsfestival altijd iets blijft hangen.

Filip Strobbe van Brugge Centraal: “Ik denk aan “Uitwijken”waar we in de verschillende Brugse buurten met activiteiten gekomen zijn. Er is het ” Elements Festival” met dankzij Brugge Centraal een nieuw jongerenfestival en de tentoonstelling van Luc Tuymans met moderne kunst. Dat is een nieuwe uitstraling voor de stad. Wij vonden dat er minstens evenveel mensen moesten van Brugge Centraal genieten indoor als outdoor. Met de tentoonstellingen mikken wij op 150.000 bezoekers en we weten nu al dat we minstens 150.000 mensen bereikten hebben met de activiteiten die buiten plaatsgrijpen.”

De tentoonstellingen “Van Eyck tot Dürer” en de kunstvisie van Luc Tuymans op Cen traal-Europa lopen nog tot eind deze maand.

(bv)

Vanavond meer in het Focus nieuws om 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier