Speelplein en camping worden heringericht

Redactie KW

Het Ieperse speelplein en de camping langs de Leopold III-laan zullen heringericht worden. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Het gaat om het vroegere domein Jeugdstadion, dat nu omgedoopt werd tot ‘zone Froidure’.

Het speelplein bestaat uit twee delen die gescheiden van elkaar liggen. Er is het speelterrein van het vroegere Jeugdstadion vlakbij de nieuwe fuifzaal Fenix en het speelterrein nabij de camping, in de volksmond gekend als het ‘Teletubbieland’. Het is de bedoeling dat beide zones bij de herinrichting met elkaar verbonden worden.

Anderzijds moet ook de campingzone heringericht worden. De camping zal worden vergroot en logischer worden ingedeeld. Ook moet een vereenvoudiging in groenonderhoud worden nagestreefd.

Voor deze herinrichtingen zal een ontwerper worden aangesteld. Voor dit nieuwe ontwerp voorziet de stad Ieper 20.000 euro.

De SP.a dringt aan dat bij de herinrichting rekening gehouden wordt met de bereikbaarheid voor de hulpdiensten van de atletiekpiste, die ook op het domein ligt. De SP.a is er geen voorstander van dat de huidige verbindingsweg van de Leopold III-laan naar de atletiekpiste zou verdwijnen. Volgens schepen Dieter Deltour is het nog niet zeker dat deze verbindingsweg zal verdwijnen. In het ontwerp zal in elk geval rekening worden gehouden met de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier