Speelplein Bloemendale ligt er al maanden onverantwoord gevaarlijk bij

Redactie KW

Het speelplein op de wijk Bloemendale in Boezinge is al maanden letterlijk en figuurlijk een puinhoop. Buurtbewoners vinden het een schande dat speeltuigen er levensgevaarlijk bij liggen en er overal stenen liggen.

Iedereen spreekt schande over het speelplein dat er al maanden zo bij ligt, maar niemand reageert”, zegt Luc Bollaert (58) die naast het speelplein woont en de kat de bel aanbond via de weblog Boezinge Blogt. „Het wordt hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt, voor de grote vakantie begint. Het speelplein ligt er echt levensgevaarlijk bij.”

Zelf heeft Luc geen kleine kinderen meer, maar hij ziet als buur wel wat er gebeurt. „De kinderen klimmen en ravotten op die loshangende palen. Heel dat gevaarte is onstabiel. Wat als er iets gebeurt met één van de kinderen ? Dan zal iedereen zijn paraplu opendoen, zeker ?”

Nog niets veranderd

Gemeenteraadslid Jan Laurens woont in de wijk Hoge Weide, niet ver van het speelplein. „Ik heb de toestand van het speelplein eerst mondeling gemeld en dan enkele weken geleden een mail met enkele foto’s gestuurd naar de bevoegde schepen Dieter Deltour”, zegt hij. „Ik kreeg antwoord dat alles binnen de twee weken in orde zou zijn. Ik kan alleen maar vaststellen dat er tot nog toe niets is veranderd.”

Schepen van Jeugd Dieter Deltour (CD&V): „Controleur was ziek”

Schepen Dieter Deltour : „Sinds twee weken weet ik dat een speeltoestel kapot is. Volgens de jeugddienst kan reparatie niet meer, dus hebben we een nieuw speeltuig besteld. We wachten daar nu op. Als het oude er zo gevaarlijk bij ligt, hadden we het inderdaad al kunnen weghalen. We gaan dat nu zo snel mogelijk doen. Om zulke toestanden in de toekomst te vermijden is er sinds kort iemand bij de jeugddienst in dienst als controleur die zo’n zaken moet opvolgen. Die persoon is wel een tijdje in ziekteverlof geweest… Wat betreft het grasveld en de stenen : de aannemer die de werken uitvoerde, moet dat in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Voor de grote vakantie moet alles in orde zijn.” (FB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier