Speelnatuur op historische site in Veurne

Redactie KW

De aanleg van de eerste fase van het Vaubanpark in Veurne start begin volgend jaar. Op een terrein van drie hectare zal het stadsbestuur een avontuurlijke speelzone laten creëren waar ook kan worden genoten van de kabbelende grachten en het mooie uitzicht op de stadskern en de natuur.

De vroegere Vaubansite ligt op een halve kilometer van het Walburgapark in Veurne en bevat nog restanten van de vroegere vesting. Op het onthaalplein komt een informatiebord met historische duiding maar het nieuwe Vaubanpark wordt in de plannen van studiebureau Fris in ‘t Landschap geenszins een archeologische site.

“We kiezen resoluut voor een avontuurlijke speelzone waar kinderen en jongeren kunnen ravotten”, aldus schepen Anne Dequidt. Het Vaubanpark wordt ook de nieuwe groene long van Veurne. De grachten zijn ongeveer gesitueerd op de plaats van de vroegere hoofdgrachten en buitengracht. Er komt een trekvlot en dankzij vlonders zullen de mensen over het water kunnen lopen. Vanop heuvels zullen wandelaars een mooi uitzicht hebben op de natuur en het stadscentrum.

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 18 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier