Speelfilmdebuut van Oostendenaar Bavo Defurne nu ook in Britse bioscopen

Redactie KW

Noordzee, Texas, het speelfilmdebuut van Bavo Defurne, is vanaf vandaag te zien in de Britse bioscopen. Het is vrij uitzonderlijk dat een Vlaamse film er in slaagt om in Groot-Brittannië uit te komen. Bij ons is de film vanaf 10 april op DVD verkrijgbaar.

Noordzee, Texas was zondag nog de gala slotattractie van het London Gay and Lesbian Film Festival, een eer die eerder o.a. ook Greg Araki te beurt viel. Dit resulteerde o.a. in drie sterren in de krant “The Guardian”. In Groot-Brittannië wordt de film uitgebracht door Peccadillo Pictures dat eerder ook Weekend, Skoonheid en Eyes Wide Open succesvol uitbracht.

Kustdorpje

Noordzee, Texas, een adaptatie van het boek “Nooit gaat dit over” van André Sollie, gaat over Pim die eind jaren ’60 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld. Eerder won de film o.a. al de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome, en onlangs de Prijs voor Beste Regiedebuut in Kaapstad.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier