Speelbos wordt officieel ingespeeld op zaterdag 21 maart

Redactie KW

Het speelbos achter Zonneburcht, het terrein van de chirojongens, wordt zaterdag 21 maart officieel ingespeeld. Het bos werd in 2000 aangeplant.

Het speelbos werd in het voorjaar van 2000 aangeplant”, weet Stefanie Debels van de gemeentelijke jeugddienst. „Dat gebeurde via een plantdag waaraan inwoners en plaatselijke jeugdverenigingen deelnamen. Het bos is ongeveer 2 hectare groot en heeft een omtrek van zowat 650 meter. De aanplanting bestaat uit streekeigen bomen zoals es, esdoorn, tamme kastanje, wilg, beuk en zwarte els.”

„De naam zegt het zelf : het speelbos is bedoeld om in te spelen”, gaat Stefanie Debels verder. „Het staat niet alleen open voor jeugdverenigingen maar ook voor de speelpleinwerking en voor sportkampen. Ook individuele kinderen kunnen er naar hartelust vrij in ravotten.”

Het bos (achter het chiroterrein in de Hospitaalstraat) wordt op zaterdag 21 maart officieel ingespeeld. De officiële opening start om 14 uur met een welkomstwoord door schepen van jeugd Marc Van Ysacker. „De schepen knipt ook een ‘speelboslint’ door dat gemaakt werd door de allerjongste chiroleden”, vertelt Stefanie Debels.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 20 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier