Spanning stijgt tussen bewoners en zwerfwagentoeristen in Zeebrugge

Redactie KW

In Zeebrugge stijgt de spanning tussen bewoners van de Graaf Jansdijk en zwerfwagentoeristen. De parking wordt er overspoeld door kampeerwagens, die er kostenloos kunnen staan. De stad Brugge is op de hoogte van de feiten, maar hakt geen knopen door in het conflict. De kampeerders zeggen dat ze moeilijk een plaats vinden aan de kust om te overnachten in hun zwerfwagen.

Dit is de parkingzone aan de Graaf Jansdijk, nabij de Zeebrugse marinebasis. Deze mensen hebben hier een appartement gekocht, maar dachten nooit dat ze voor hun deur een geïmproviseerde camping voor zwerfwagentoeristen zouden hebben. Zoveel mensen die kamperen op een plaats die daarvoor niet is ingericht, dat zorgt voor overlast.

Oneerlijke concurrentie

Gemeenteraadslid Jean-Marie Deplancke, lid van meerderheidspartij Open VLD, heeft het probleem al meermaals aangekaart in de gemeenteraad. De betrokkenen willen het conflict niet op de spits drijven, maar vinden dat Brugge moet optreden. Eigenlijk wordt hier een illegale camping gedoogd en dat is oneerlijke concurrentie voor echte campinguitbaters. De kampeerders zijn zich van geen kwaad bewust en vragen zelf betere accommodatie.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier