Spannende weken voor West-Vlaamse duivenliefhebbers

Redactie KW

De hoogdagen voor de duivenliefhebbers breken aan. De komende weken staan de belangrijkste internationale vluchten op de agenda. Gisteren werden de duiven voor de vlucht uit Pau ingekorfd in Gistel. Een deel van de opbrengst gaat naar het begeleidingstehuis De Brem in Oostende. Alles wat naam en faam heeft in de West-Vlaamse duivensport, verzamelde in Gistel.

Je kon gisteren over de korven en constateurs struikelen in Gistel. Maar liefst 438 duiven werden er geringd voor de vlucht uit Pau. Ze krijgen allen een nummer en worden dan op de vrachtwagen gezet voor een vlucht van meer dan 900 kilometer in vogelvlucht.

De duivensport leeft duidelijk nog in West-Vlaanderen al is er de jongste jaren wel heel wat veranderd. Duivensport is een passie, een verslaving zeg maar. Weinig jonge mensen doen hun intrede in de duivensport, de gemiddelde leeftijd van de duivenliefhebber ligt hoog en dat is een probleem.

Duivensport is bijna een wetenschap, een succesvolle liefhebber moet iets kennen van het weer, van verzorging, moet zijn duiven kunnen klaarmaken voor een wedstrijd en moet weten wanneer ze in vorm zijn want er is wel wat geld mee gemoeid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier