SP.A zet voorzitter en secretaris af

Redactie KW

Op een extra algemene ledenvergadering van de SP.A dinsdagavond in Menen kregen Claude Vancoillie en Karl Debuck, respectievelijk als voorzitter en secretaris van de partij, geen vertrouwen van de meerderheid.

Vancoillie, tevens OCMW-voorzitter en Debuck, ook schepen, leveren hierdoor grotendeels hun macht en gezag binnen de partij in.

De vertrouwensstemming heeft geen gevolgen voor de mandaten van OCMW-voorzitter en schepen. Beiden behoren tot de groep van een achttal zogenaamde dissidenten, die zich de jongste tijd afzetten tegen het beleid van SP.A-burgemeester Gilbert Bossuyt. Tot twee keer toe stemden de vier gemeenteraadsleden onder hen samen met schepen Debuck en een wisselmeerderheid tegen het stadsbudget.

Interventie Vande Lanotte

Keuren ze op de volgende gemeenteraadszitting het stadbudget niet goed, dan moeten ze ontslag nemen uit de partij. Dat dicteerde provinciaal voorzitter Johan Vande Lanotte, die de algemene ledenvergadering leidde. Het was de tweede keer dat Vande Lanotte in enkele weken tijd naar Menen kwam om er het geschil bij de plaatselijke SP.A op te lossen. Burgemeester Gilbert Bossuyt komt als winnaar uit de bus. Op 27 maart worden een nieuwe voorzitter en secretaris verkozen.

(JPT voor kw.be)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van vrijdag 5 maart 2010

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO of kijk vanavond naar het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier