SP.A wil dat rijweg Tieltse Markt heraangelegd wordt

Redactie KW

Op de gemeenteraad van donderdag 7 april vroeg Simon Bekaert namens de SP.A-fractie om de rijstrook op de Markt opnieuw aan te leggen, om zo de (verkeers)veiligheid te garanderen. De heropening is voor eind april gepland.

Tijdens het referendum van 20 maart stemde bijna zeventig procent van alle kiezers voor een Markt met opnieuw doorgaand verkeer vanuit de Kortrijk- en Bruggestraat richting Nieuwstraat. Op de gemeenteraad van donderdag 7 april legde het gemeentebestuur een politiereglement voor, dat de invoering van beperkt éénrichtingsverkeer mogelijk maakt en een zone 30 op de Markt. Vanaf het kruispunt van de Ieperstraat met Kortrijkstraat mogen automobilisten niet sneller dan 30 kilometer per uur rijden.

Volgens SP.A volstaat dit nog niet. “Snel even het politiereglement bijschaven, is niet voldoende”, vindt Simon Bekaert. “Toen de heraangelegde Markt in 2008 werd opengesteld voor verkeer, waren de dure straatstenen al na enkele weken kapot gereden. Nu zal er op exact dezelfde plaats weer verkeer zijn doorgang vinden en er moet ook een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de voetgangerszone en de rijweg. Enkele paaltjes volstaan daar niet voor. Anders hebben we binnen de kortste keren brokken in ons stadscentrum.”

Verkeersluw

Schepen van Mobiliteit Els De Rammelaere (N-VA) benadrukt dat de Markt eind april of uiterlijk begin mei weer opengesteld wordt. “De rijweg zal met extra paaltjes afgebakend worden. Indien we effectief het hele rijvak heraanleggen, spreken we over een werk van maanden en komen we onze belofte niet na om na het referendum de Markt zo snel mogelijk weer berijdbaar te maken.”

“De paaltjes zullen bovendien dicht bij elkaar geplaatst worden en de zone 30 moet voor een verkeersluw plein zorgen. We doen er alles aan om de veiligheid te garanderen en indien blijkt dat er alsnog ingrepen nodig zijn, zullen we daar oog voor hebben.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier