SP.A Kortrijk : Buurt is overlast door discotheek Dashake beu

Redactie KW

In Kortrijk zijn de buurtbewoners van een discotheek op het winkelcentrum Pottelberg de overlast in het weekend grondig beu. De dancing trekt nogal wat Noord-Fransen die het niet zo nauw nemen met de regels. De politie heeft dan ook elk weekend de handen vol. Intussen vraagt oppositiepartij SP.A de stad Kortrijk om in te grijpen.

Elke zaterdagavond zakken zo’n 400 fuifbeesten af naar dancing Dashake op de Pottelberg. Onder hen veel Noord-Fransen, en die komen niet altijd met goede bedoelingen. In april was er nog een massale vechtpartij op de parking voor de discotheek en in de straten rond het winkelcentrum. De buurtbewoners zijn de overlast beu, zegt oppositiepartij sp.a na een rondvraag.

Schietpartij

Bijna 2 jaar geleden was er ook al eens een schietpartij in de buurt van de dancing. Een tijdelijke sluiting en daarna de invoering van een sluitingsuur bracht even beterschap. Maar de jongste maanden laait het geweld weer op. Oppositiepartij sp.a vraagt de stad Kortrijk dringend drastische maatregelen te nemen en plaatst het punt op de eerstvolgende gemeenteraad. Binnenkort moet de stad Kortrijk advies uitbrengen over het opnieuw toekennen van een milieuvergunning voor de discotheek.

(LD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier