SP.A kondigt in Kortrijk nieuwe initiatieven aan

Philippe De Coene. (Foto a-BWB)
Redactie KW

Huisbezoeken van alle wooneenheden van Goedkope Woning, ‘Kortrijk op zijn properst’ en de hervorming van 1777: daarop zet SP.A Kortrijk komend jaar maximaal op in.

Op de nieuwjaarsreceptie van SP.A Kortrijk kondigde Philippe De Coene drie nieuwe initiatieven aan. Marc Lemaitre bezoekt vanaf dit jaar als voorzitter alle wooneenheden (zowat 1.500) van de Goedkope Woning met het oog op een algemeen renovatieprogramma. Bert Herrewyn start een campagne ‘Kortrijk op zijn properst’ rond netheid van huizen, straten en wijken, terwijl hijzelf het meldpunt 1777 hervormt, onder meer met een kwaliteitscontrole en het samenbrengen van alle meldpunten onder het motto ‘Kortrijk Luistert’.

Philippe De Coene blikte ook even terug op 2013. “Vorig jaar vroegen sommigen zich af of we wel iets zouden te zeggen hebben in dat nieuwe bestuur, vandaag circuleren er postkaarten waarop de SP.A afgebeeld staat als winnaar van de coalitie. Dat is misschien leuk, maar het is duidelijk dat men hiermee ruzie wil stoken binnen de meerderheid. Het is natuurlijk nieuw dat we eindelijk een coalitie hebben waarin de partners elkaar iets gunnen en elkaar helpen.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier