SP.A klaagt schrijnende woontoestanden sociale woonwijk Nieuw Kortrijk aan

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van 14 maart 2011 klaagde Petra Demeyere (SP.A) het gebrek aan comfort in de sociale woningen in de wijk Nieuw Kortrijk aan.

SP.A-raadslid Petra Demeyere voerde een onderzoek uit naar de woontoestand van de sociale huurwoningen van de huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning tussen de Goedendaglaan en de Dokter Snellaertstraat. “De elektriciteit zorgt voor gevaarlijke situaties en het comfort laat te wensen over. Warm water ontbreekt in vele huizen en de isolatie is niet comform de actuele normen.”

Voorzitter van Goedkope Woning en raadslid voor Open VLD Koen Byttebier is zich bewust van de problemen. “Alle meldingen worden onderzocht en indien nodig wordt meteen ingegrepen. We dragen een zware erfenis met ons mee en zijn bezig met een inhaalbeweging. We willen liever een structurele renovatie dan hier en daar wat oplapwerk. En we hebben besloten om eerst de ergste projecten aan te pakken.”

Schepen Filip Santy (CD&V) wil ook dat de sociale huisvestingsmaatschappij stappen onderneemt om de woonkwaliteit te verbeteren.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 18 maart 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier