SP.A hengelt na Jacky Maes naar nieuw mandaat in Vlaams Parlement

Redactie KW

Als het van plaatselijke SP.A-voorzitter Steve Vandenberghe afhangt, wordt straks schepen Jacques Deroo naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Vlaams Parlementslid Jacky Maes.

In juni 2009 trekken we weer met zijn allen naar de stembus voor de verkiezing van een nieuw Vlaams Parlement. Voor de kieskring West-Vlaanderen zijn dan 22 zetels te verdelen. Een daarvan wil lokaal SP.A-voorzitter Steve Vandenberghe opnieuw naar een Bredense kandidaat zien gaan. Eerste schepen Jacques Deroo lijkt daarvoor de aangewezen kandidaat.

Enkele maanden geleden beklaagde SP.A Bredene er zich al over dat straks misschien geen enkele Bredenaar meer in de hogere echelons van de politieke macht zal te bespeuren zijn. Eerder al hield CD&V’er Gilbert Vanleenhove het voor bekeken op Vlaams niveau en in 2009 neemt ook SP.A’er Jacky Maes afscheid van het Vlaamse halfrond.

„Met nagenoeg 60 % van de stemmen tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen bewijst onze afdeling over de nodige electorale slagkracht te beschikken. De resultaten van ons Vlaams Parlementslid Jacky Maes tijdens de voorbije Vlaamse verkiezingen hebben deze slagkracht op het niveau van de provincie duidelijk aangetoond. Bovendien zorgde Jacky, die inmiddels ook ondervoorzitter is van het Vlaamse Parlement, door zijn dossierkennis en gedrevenheid voor een meerwaarde voor de regio”, aldus lokaal SP.A-voorzitter Steve Vandenberghe. (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 5 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier