„Sommigen gaan naar Lourdes, wij naar Frans Bauer”

Redactie KW

Catherine Dezitter, Petra Wille en Belinda ‘Belle’ Delvael hebben een dikke boon voor de Nederlandse schlagerkoning Frans Bauer. Het is een passie waar ze héél veel voor over hebben: veel tijd, veel geld.

Ze zijn altijd met vijf onderweg, maar om mezelf en mijn Bic een beetje te sparen heb ik ze vriendelijk verzocht het bij drie te houden. Die avond zit ik, na mijn voeten te hebben geveegd aan een Frans Bauer-vloermatje (!), dus bij een trio Bauer-fans. En God zelf is ook aanwezig, in een levensgrote bordkartonnen versie…

Dames, waarom Frans Bauer?

Belinda Delvael: „Heb je hem al eens goed bekeken?” (gelach)

Petra Wille: „Ik vooral voor zijn muziek. Als ik wat verdrietig ben, weet Frans mij altijd op te monteren. Als het saai is op een feest, leg een liedje op van Frans en het is direct ambiance! Plus het feit dakik vinde : Frans is altijd heel eenvoudig gebleven. Vergelijk dat eens met de Pfaffs: dat is al show en dikkenekke. Dáárom zie ik hem zo graag.”

Catherine Dezitter: „Frans is lik een teddybeer .”

Petra: „Catherine was een van zijn eerste fans in Vlaanderen…”

Belinda: „Ze is dan ook veruit de oudste (vettige lach).”

Catherine: „Het zal gaan, zeker! De eerste keer dat ik Frans heb gezien, was in Brugge, in een platenwinkel. Ik was daar heel toevallig en ben een kijkje gaan nemen. Er stonden daar hoop en al tien mensen… Hoe lang dat al geleden is? Twintig jaar, zoiets.”

Petra: „En Frans wéét dat nog, hé, dat Catherine daar was! Frans zegt dat vaak, als we er weer eens bij geraken…”

Catherine: „We mogen er eigenlijk altijd bij, hé ?”

Petra: (knikt) „Van de organisatie mag het meestal niet, maar als Frans of iemand van zijn entourage ons ziet, is het meteen geregeld. We zitten ook altijd vooraan in de zaal. Of anders is het spel.”

Catherine: „Als we langs achter moeten zitten, gaan we niet.”

(Mico)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier