Solidariteitsacties voor Syrië, een Syriër getuigt

Redactie KW

Vandaag stond de hele dag in het teken van de burgeroorlog in Syrië. Met de solidariteitsactie Syrië 1212 proberen enkele hulporganisaties geld te in te zamelen voor de getroffen bevolking.

Het conflict in Syrië, dat al meer dan 2 jaar aansleept, is een humanitair drama. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. Heel vaak naar de buurlanden, al zijn er ook Syriërs die bij ons onderdak hebben gevonden. Zoals Mohammed die 26 jaar is. Uit vrees voor het regime-Assad wil hij niet herkenbaar in beeld. Sinds februari verblijft hij in ons land, nu in Brugge. Mohammed heeft er al een lange reis opzitten. Voor een stuk in de laadbak van een vrachtwagen.

Vermist

Het conflict in Syrië begon ruim 2 jaar geleden. Protest tegen de regering-Assad wordt sindsdien met harde hand onderdrukt. Ondertussen is de strijd uitgegroeid tot een complexe burgeroorlog. De ouders van Mohammed zijn nog in Damascus, zijn broers zijn vermist. Wat de toekomst brengt, is hoogst onzeker, maar ondanks de uitzichtloze situatie blijft Mohammed hoopvol.

www.1212.be

(D.V./A.D.)

Solidariteitsacties voor Syrië, een Syriër getuigt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier