Solarboot Helios te water in Diksmuide

Redactie KW

Zondag 15 mei wordt in Diksmuide de solarboot Helios te water gelaten en gedoopt. De boot op zonneenergie is de masterproef van Brecht Vanhoutte en Vincent Hoste, studenten aan de Hogeschool West-Vlaanderen. Met de Helios zullen toeristen op groene energie tussen Diksmuide en Nieuwpoort kunnen varen.

Met de solarboot Helios krijgt de IJzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide er weer een bijzondere attractie bij. De boot op zonneenergie is de masterproef van Brecht Vanhoutte en Vincent Hoste, studenten elektrotechniek aan de Hogeschool West-Vlaanderen. Decat Energy Technics uit Pervijze was de eindbegeleider van de twee studenten en samen met Electrawinds uit Oostende ook hoofdsponsor van het project.

Zondagmorgen wordt de Helios in de Diksmuidse jachthaven Portus Dixmuda ter hoogte van de Bloemmolenkaai tewater gelaten en gedoopt.

The Outsider Coast uit Nieuwpoort gaat de solarboot toeristisch uitbaten. Aan boord is plaats voor vier mensen die op groene energie tussen Diksmuide en Nieuwpoort zullen kunnen varen.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier