Sofie Neuville uit Pervijze trekt voor elf maanden naar Zuid-Amerika

Redactie KW

Donderdag 19 augustus is Sofie Neuville uit Pervijze voor een jaar naar Argentinië vertrokken. De 18-jarige AFS-studente wil er aan een universiteit Engels en Spaans studeren. “Ik zal alleszins veel zonnecrème moeten meenemen, want ik kan niet goed tegen de zon”, lacht het meisje met de opvallende rode haren.

We ontmoeten Sofie Neuville enkele dagen voor haar vertrek, thuis in de Nieuwpoortstraat in Pervijze. Er heerst een koortsachtige drukte want er valt nog zo veel te regelen… “We weten immers nog maar sinds enkele dagen waar precies in Argentinië ik terecht zal komen en wie mijn gastgezin wordt”, vertelt Sofie.

Muskietennet

“Argentinië is een gigantisch land, ongeveer zo groot als West-Europa”, vult haar moeder Katia Leclercq aan. “Ja”, gaat Sofie verder. “Het zuiden ligt dicht bij de Zuidpool terwijl je in het noorden al een bikini nodig hebt. Nu ik precies weet waar ergens ik zal verblijven, ben ik beginnen koffers pakken. Wat voor bijzonders ik mee neem ? Alleszins veel zonnecrème, want ik kan niet tegen de zon… (lacht) En verder ook zeker een muskietennet, tegen de malariamuggen.”

Twee asfaltwegen en vier dancings voor 34.000 inwoners

“Uiteindelijk is het Montecarlo geworden, in het noordoosten van Argentinië, op een negenhonderdtal kilometer van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en op een kilometer van de grens met Paraguay. In Montecarlo liggen naar verluidt slechts twee asfaltwegen en er wonen ongeveer 34.000 mensen. Naar het schijnt valt de elektriciteit er regelmatig uit… Maar er zouden ook vier dancings zijn… Dat compenseert dan weer.” (lacht)

Niet te dicht bij de evenaar

Hoe is Sofie uiteindelijk op het idee gekomen om in Argentinië te gaan studeren ? “Ik moest drie landen die mijn voorkeur wegdragen, opgeven. Naast Argentinië had ik ook voor Peru en Mexico gekozen – ik wou niet te heel dicht bij de evenaar zitten, want ik verbrand zo snel in de zon. Een computer kiest uiteindelijk het land waar je heen trekt en in juni kreeg ik een bericht dat het voor mij Argentinië zou worden…

(TVDAB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 20 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier