Sociale organisaties CD&V akkoord om Jean de Bethune, Bart Naeyaert en Guido Decorte naar deputatie te sturen

© Foto BWB
Redactie KW

Provincieraadsvoorzitter Jean de Bethune wordt in de volgende bestuursperiode gedeputeerde. De andere 2 CD&V-gedeputeerden zijn Guido Decorte en Bart Naeyaert. Tenminste als de andere partijgeledingen en het partijbestuur de sociale organisaties volgen. Dat weten we pas zaterdag.

Bart Naeyaert en Guido Decorte maakten al deel uit van de deputatie. Zij blijven. Dirk De fauw, die op dit ogenblik nog gedeputeerde is voor CD&V, verhuist naar het voorzitterskabinet van het Brugse OCMW.

De keuze voor Jean de Bethune, Bart Naeyaert en Guido Decorte moet zaterdag wel nog door het West-Vlaamse CD&V-bestuur bekrachtigd worden. Maar over dit drietal bereikten de sociale organisaties binnen CD&V vorige week al een akkoord.

Open VLD stuurt de afscheidnemende burgemeester van Kuurne, Carl Vereecke, naar de deputatie.

Vrouw?

SP.A moet nog één van de twee namen bekendmaken voor de overige 2 gedeputeerden. Eerder al maakte SP.A Oostende bekend dat Franky De Block, de huidige OCMW-voorzitter van Oostende, naar de deputatie trekt. De andere SP.A-kandidaat wordt vermoedelijk een vrouw – de huidige deputatie telt 1 vrouw: Marleen Titeca-Decraene uit Anzegem. De kans is groot dat SP. A Myriam Vanlerberghe uit Izegem naar de deputatie stuurt.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier