Sociale huisvestingsmaatschappij Lindenhof ontslaat directeur

Redactie KW

De sociale huisvestingsmaatschappij het Lindenhof heeft na een samenwerking van bijna tien jaar zijn directeur Anne-Marie Dupont ontslagen. 3Tijdens de opzegonderhandelingen zijn wij niet tot een overeenkomst kunnen komen en heeft de maatschappij de arbeidsovereenkomst eenzijdig opgezegd”, zegt voorzitter Björn Prasse van het Lindenhof.

Volgens Björn Prasse, voorzitter van de raad van bestuur van de sociale bouwmaatschappij, zijn er problemen ontstaan met de directeur toen de raad op de hoogte werd gebracht van het feit dat de directeur gesolliciteerd had bij een nieuwe werkgever…

Maanden onderhandelen

Na twee maanden onderhandelingen – waarin voorstellen en tegenvoorstellen werden geformuleerd – is er geen oplossing uit de bus gekomen. „De dubbele houding tijdens de onderhandelingen, de ingeleide betwisting inzake arbeidsvoorwaarden en een eerder schrijven van ingebrekestelling aan de directeur hebben de raad ertoe gebracht om conclusies te trekken. Wij betreuren dat onderlinge relaties zijn aangetast, als wil de raad van bestuur zeker geen afbreuk doen aan het werk dat Anne-Marie Dupont voor de maatschappij heeft verricht”, verklaart voorzitter Prasse.

Klacht bij ombudsman

Volgens Anne-Marie Dupont gaat het al een tweetal jaar de verkeerde richting uit. „Ik ben sinds eind juli in ziekteverlof en weet na hospitalisatie dat mijn ziekte slecht evolueert. Ik was dus niet van plan om de arbeidsovereenkomst op te zeggen”, aldus Anne-Marie Dupont.

„Omdat ik te horen kreeg dat ik weg moest bij de sociale bouwmaatschappij heb ik dan ook gesolliciteerd bij een ander bedrijf. De eisen werden dan zo hoog gesteld dat ik niet weg kon. De bal ging definitief aan het rollen, toen men een dossier politiek wilde doorduwen. Er was een overeenkomst tussen de voorzitter van de bouwmaatschappij en de OCMW-voorzitter om een gezin een sociale woning te geven. Binnen de maatschappij is er een wachtlijst en die werd niet gerespecteerd. Tijdens mijn ziekteverlof werd dit dossier doorgestuurd naar het personeel met als reden dat er een administratieve fout was gebeurd. Men verwijt mij een gebrek aan loyaliteit, maar voor mij zijn er regels die moeten gevolgd worden. Daarnaast neem ik het niet dat de schuld in de schoenen van het personeel wordt geschoven. Ik heb klacht ingediend in Brussel bij de Vlaamse ombudsman en eis dan ook een schadevergoeding”, besluit Anne-Marie Dupont. (NM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier