Sociale bouwmaatschappij De Leie wil appartementen in Kruisekestraat in Wervik kopen

Redactie KW

De sociale bouwmaatschappij De Leie wil in het begin van de Kruisekestraat in Wervik een appartementsgebouw aankopen. Het gaat om drie flats met slaapkamers. Achteraan zijn er ook nog acht garages. Het appartementsgebouw staat te koop en De Leie wil gebruik maken van haar voorkooprecht.

Er werd door de bouwmaatschappij advies gevraagd aan het schepencollege. CD&V onthield zich over het advies terwijl coalitiepartner SP.A een gunstig advies gaf. Tijdens de gemeenteraad wees Bert Verhaeghe (Impuls-Open Vld) op de onenigheid binnen het schepencollege. “Het is bijna ongezien dat twee meerderheidspartijen een verscheiden standpunt innemen”, aldus Verhaeghe. “Die onenigheid verbaast me. Akkoord, het gaat om een modern appartementsgebouw in het centrum maar er is in Wervik al een overaanbod aan sociale huurwoningen. De Leie zou veel beter in het stadscentrum verloederde huizen aankopen en die renoveren.”

Het oppositieraadslid kreeg steun van schepen Hendrik Ingelbeen (CD&V). “Er zijn inderdaad al heel veel sociale huurwoningen en De Leie zou veel beter de kwaliteit van kleine arbeiderswoningen in het centrum verbeteren”, liet hij horen.

Eerder keurde de gemeenteraad unaniem een woonplan goed. “We vragen dat iedereen zich blijft scharen achter dat woonplan en consequent kiest voor een modern woonbeleid”, aldus Bert Verhaeghe

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier