Sociaal plan goedgekeurd bij Isocab in Bavikhove

Redactie KW

Vandaag heeft een meerderheid van arbeiders en bedienden het voorstel van sociaal plan bij Isocab goedgekeurd.

Isocab is een producent van isolatiepanelen en koelcellen uit Bavikhove die op 7 december 2012 een herstructurering had aangekondigd. Van de oorspronkelijk 48 geplande ontslagen moeten er in eerste instantie 35 arbeiders en bedienden vertrekken. Dat is minder dan oorspronkelijk gepland, maar het ontslag treft toch nog ongeveer 25% van alle werknemers.

Voor de arbeiders zal dit bijna volledig kunnen, of moeten gebeuren via een verplicht brugpensioen op 52 jaar. Daarnaast bestaat er voor de arbeiders ook de mogelijkheid tot vrijwillig vertrek. Bij de bedienden zal de meerderheid van de ontslagen gedwongen zijn. Bovenop de wettelijke opzegtermijnen werd hiervoor een billijke anciënniteitsvergoeding vastgelegd. Daarnaast zullen ook enkelen in een brugpensioenregeling (vanaf 55) kunnen stappen.

2de fase

De 35 ontslagen gaan niet onmiddellijk in, maar zullen geleidelijk doorgevoerd worden tussen maart en juli van dit jaar. Dit zal samenlopen met de aanpassingen in het productieproces en de ingebruikname van nieuwe machines en productietechnieken. Mocht dit nieuwe productiemodel succesvol blijken te zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat in een tweede fase opnieuw 9 arbeiders het bedrijf moeten verlaten.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier