Sociaal bouwproject in Kleine Wervikstraat in Geluwe krijgt 35 woningen

Redactie KW

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits vond de symbolische eerstesteenlegging plaats van het sociaal bouwproject in de Kleine Wervikstraat. In november start daar de bouw van 35 woningen. Het Kapittelplein wordt een nieuwe straatnaam. Er is al een lange wachtlijst van kandidaat-huurders. Wie geniet van een laag inkomen, maakt de meeste kans.

Het project van het OCMW kent alvast een lange voorgeschiedenis. Op de plaats waar de nieuwe huizen komen, stond vroeger een school. Na de sluiting van die kleine school werd meer dan acht jaar geleden de verkoopsbelofte goedgekeurd. Het OCMW geniet voor de bouw van 65 procent subsidies. De omgevingswerken worden zelfs volledig betoelaagd. “Zonder deze steun is het onmogelijk dergelijke projecten hier te realiseren”, zegt OCMW-voorzitter Lien Vandamme (CD&V). “De rioleringswerken zijn reeds een tijdlang achter de rug.”

Het worden woningen zonder drempels, met handgrepen in douche en toilet, een ruime slaapkamer en een kamer om eventueel een mantelzorger te laten overnachten, een oproepsysteem voor hulp en een gemeenschappelijke buitenruimte. “Woningen die mensen in staat moeten stellen om met de nodige ondersteuning langer zelfstandig thuis te blijven wonen”, zegt Lien Vandamme.

“Dat betaalbaar en aangepast wonen in Geluwe een noodzaak is, bewijzen de lange wachtlijsten. Momenteel zijn er voor de nieuwbouw op de wachtlijst 31 echtparen en 44 alleenstaanden ingeschreven. Het wordt wonen dicht in de dorpskern, met ruimte voor ontmoeting en sociaal contact.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier