Sobere uitvaart voor vermoorde vrouw in Wevelgem

Redactie KW

Zaterdag werd met een woorddienst om 11 uur in de kerk van Onbevlekt Hart van Maria op de wijk Wijnberg in Wevelgem definitief afscheid genomen van de vermoorde Caroline Vyncke (42) uit Moorsele. De kerk liep halfvol voor de sobere uitvaartdienst. De vader van het slachtoffer bleef om medische redenen afwezig.

Pastoor Jan Parmentier zei in zijn homilie dat niemand had durven te denken dat de nabestaanden in zo’n storm van angst, twijfel en onzekerheid zouden terecht komen. Over het lot van de aanvankelijk vermiste Caroline Vyncke bleef weken onzekerheid heersen.

Drama

“We zijn samengekomen om te bidden, maar bidden zal niet alle antwoorden geven over wat Caroline is overkomen en waarom het drama moest gebeuren,” zei de pastoor. Nichtjes van het slachtoffer getuigden dat hun tante de familie veel te vroeg werd ontnomen en haar nooit zullen vergeten.

Rolstoel

Caroline Vyncke werd op dinsdag 8 februari door haar ex-vriend Geert V. (32) om het leven gebracht. Hij plaatste het stoffelijke overschot in zijn rolstoel en dumpte het in het domein Groen Lint in Moorsele.

Ruim twee maanden later troffen een hengelaar en wandelaars er een dijbeen van de vrouw in de Heulebeek aan. Speurders vonden de volgende dagen de resten van het stukgezaagde lijk.

Bekentenis

Geert V. bekende de moord, maar weet niet wat er nadien met het lijk gebeurde.

(JPT, foto’s CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie en op Focus-WTV.

Klik hier voor het beeldverslag:

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier