Snow and Ice Events uit Brugge bouwt zandsculpturenfestival in Orlando

Redactie KW

Het Brugse bedrijf dat jaarlijks zand- en ijssculpturen bouwt, krijgt heel wat vragen uit het buitenland. Londen en Straatsburg hebben interesse in een ijssculpturenfestival terwijl ze volgend jaar in het Amerikaanse Orlando het zandsculpturenfestival mogen bouwen.

Het wordt volgend jaar een druk jaar voor Snow and Ice Events. Naast Blankenberge zullen ze ook een zandsculpturenfestival bouwen in het Amerikaanse Orlando met als thema Disney, het thema waarmee ze vorige zomer in Blankenberge een massa volk lokten.

Parijs, Londen en Straatsburg

Verder is er heel wat interesse voor de ijssculpturen. Zo zijn ze in 2012 opnieuw actief in Parijs, in de buurt van het Louvre. Dit jaar mochten ze ook al in Parijs bouwen, maar de stabiliteit van de grond in de buurt van de Eiffeltoren bleek onvoldoende omwille van de ondergrondse metro. Intussen tonen ook andere Europese steden, waaronder Londen en Straatsburg, interesse in een ijssculpturenfestival.

Volgende week ijssculpturenfestival in Brugge

In hun thuisstad Brugge start het ijssculpturenfestival volgende week vrijdag. Dertig sculpteurs uit het buitenland zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen. Ze moeten een kleine honderd sculpturen maken rond het thema Disneyland Parijs. Met het thema willen ze zowel jong als oud bereiken. Het ijssculpturenfestival op het Brugse Stationsplein, intussen reeds aan de tiende editie toe, trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Het loopt van 25 november tot 15 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier