Snelwegparkings in onze provincie halen maar nipt eisen voor netheid en veiligheid

Redactie KW

De Vlaamse overheid heeft de parkeerterreinen langs de snelwegen bekroond met haar Kwaliteitsmerk. Parkings die voldoen aan de strenge eisen rond netheid en veiligheid krijgen één of meerdere sterren. Opvallend: geen enkele snelwegparking in onze provincie haalt drie sterren. Elders halen vier parkeerterreinen wel drie kwaliteitssterren, en dat was al drie jaar geleden.

Het gaat niet zo goed met onze snelwegparkings. Geen enkele in West-Vlaanderen haalt twee sterren, laat staan drie. En dat heeft niet altijd te maken met het ontbreken van een restaurant, want ook die parkings halen af en toe één of meer sterren. De uitbaters maken zich vooral zorgen over zwerfvuil en sluikstorten. Er komt daarom een affichecampagne in verschillende talen, ook in het Pools, Roemeens, Tsjechisch en Slowaaks.

De parkings in Jabbeke, aan beide zijden van de E40, halen elk een ster, net als Oekene bij Roeselare, langs de E403. Opvallend is dat in Mannekensvere langs de E40, en de E17 in Marke bij Kortrijk, de parkings maar aan één kant een ster halen. Aan de overkant wordt blijkbaar niet aan de eisen voldaan.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier