Snelweg A19 sinds 4 uur vanochtend opnieuw helemaal vrijgegeven, één slachtoffer nog altijd in kritieke toestand

© BELGA
Redactie KW

Het stuk tussen Ieper en Kortrijk was dinsdag lange tijd ontoegankelijk na drie kettingbotsingen.

De autosnelweg A19 bleef vannacht nog tot 4 uur afgesloten in beide richtingen voor de takelwerkzaamheden en vaststellingen. Het verkeer richting Ieper moest de snelweg verlaten via uitrit 2 Menen en de route met de letter S volgen tot aan oprit 3 Zonnebeke-Beselare, waar men de snelweg terug op kon. Het verkeer richting Kortrijk moest de snelweg verlaten via uitrit 3 Zonnebeke-Beselare en de route met de letter Q volgen tot aan oprit 2 Menen, waar men de snelweg terug op kon.

Maar sinds 4 uur vanochtend kan er opnieuw vrij gereden worden. Rond middernacht was alle leed gereden richting Ieper, tegen 4 uur dus ook richting Kortrijk. Alle autowrakken – 132 in totaal – werden naar een terrein in Lauwe gesleept, waar verkeersdeskundigen zich zullen buigen over de eventuele verantwoordelijkheid van deze of gene chauffeur in deze massale kettingbotsingen.

Nog 6 personen op intensieve zorgen

Goed nieuws is er ook uit de ziekenhuizen: er verblijven nog zes slachtoffers op de afdelingen intensieve zorgen, maar van vijf van hen is hun toestand stabiel en niet meer kritiek. Eerder woensdag werd gemeld dat het levensgevaar bij alle zes zwaargewonden was geweken, maar de toestand van één van hen is in de loop van de middag opnieuw verslechterd. Daarnaast verblijven er nog 22 lichtgewonden in verschillende ziekenhuizen, alle anderen mochten al terug naar huis.

(FV/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier