Snelheidsremmers moeten Gentse Heerweg in Waregem veiliger maken

Redactie KW

Dinsdag 14 juni vangen in de Gentse Heerweg wegwerkzaamheden aan waarbij een verkeersplateau en verderop richting Zulte en Kruishoutem een verkeersdrempel worden aangelegd.

Veel bewoners van de Gentse Heerweg waren al langer vragende partij voor maatregelen in hun straat, want vrachtwagenchauffeurs lappen veelvuldig de tonnagebeperking aan hun laars terwijl autobestuurders hetzelfde doen met de snelheidslimiet. Bedoeling is dat er een verkeersdrempel komt ter hoogte van een onbebouwd perceel tussen de nummers 149 en 153, net bij het binnenrijden van de bebouwde kom. Fietsers zullen aan beide zijden langs de drempel kunnen passeren. Wel zullen wagens elkaar niet meer kunnen kruisen. Het verkeer dat vanuit Zulte komt moet voorrang verlenen aan verkeer uit de tegenovergestelde richting.

Voetgangersoversteek

Tussen de kruispunten met de Hongerstraat en de Grasdreef – tussen de huisnummers 22 en 24 – wordt een verkeersplateau met voetgangersoversteek aangelegd. Technisch gezien is zo’n plateau minder hoog en langer dan een verkeersdrempel. Deze ingreep heeft als gevolg dat voertuigen trager aan de wegversmalling voorbij de Sint-Lutgardisschool (De Jager) zullen komen, want vooral aan die kant knalt men er wel eens op.

Eenrichtingsverkeer

Tijdens de werken wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Kievitstraat richting Zulte. Het verkeer richting Waregem kan de wijk De Piste in Zulte gebruiken om naar de Zultseweg te rijden of de Leenstraat, de Meirestraat en de Kruishoutemseweg nemen. De inwoners van de Gentse Heerweg tussen huisnummer 122 en 149, Zwaluwstraat en Eertbruggestraat kunnen enkel via de Drogenboomstraat van en naar hun woning rijden.

Tot midden juli

Het einde van de werken is voorzien rond 8 juli. Het verkeer mag daarna twee weken niet over de verkeersdrempel en het verkeersplateau rijden om het beton te laten harden.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier