Snelheidsduivel geflitst aan 225 kilometer per uur bij controleactie

Redactie KW

(UPDATE VIDEO 2) Bij een grootscheepse politieactie zijn donderdagnacht 2.531 auto’s gecontroleerd. Eén snelheidsduivel werd in de mist geflitst tegen 225 km/u, zes geseinde personen werden gearresteerd en er zijn een halve kilo cocaïne en een kilo cannabis in beslag genomen..

Honderdvijftig lokale en federale politiemensen uit de zes politiezones in Zuid-West-Vlaanderen werkten me aan de actie langs de E17. Voor het eerst maakte de politie gebruik van automatische nummerplaatherkenning.

E17 afgesloten

De PACK-actie (Politionele Arrondissementele Controleactie in Kortrijk) vond plaats tussen 22 uur donderdag en 4 uur vrijdag. “Het is het zesde jaar dat we deze gezamenlijke actie houden die kadert in de strijd tegen woninginbraken en rondtrekkende dadergroeperingen. De E17 tussen Kruishoutem en de Franse grens wordt hierbij hermetisch afgesloten en voertuigen konden enkel de E17 verlaten via zes verschillende controleposten langs de autosnelweg”, zegt commissaris Devid Camerlynck van de federale politie in Kortrijk.

192 zware inbreuken

De opstelling met de automatische nummerplaatherkenning scande 2.017 voertuigen op de E17, maar geen enkel geseind voertuig werd aangetroffen. Er werden wel 192 zware snelheidsinbreuken vastgesteld. Aan de grenspost in Rekkem kon een drugskoerier te voet ontkomen, in zijn wagen lag een halve kilo cocaïne. In de Politiezone Gavers werden drie personen opgepakt omdat ze één kilo cannabis in hun wagen hadden verstopt. Er waren nog 13 andere inbreuken voor kleine hoeveelheden softdrugs.

Rijbewijzen ingetrokken

Negen mensen reden onder invloed van alcohol en twee onder invloed van drugs. Hun rijbewijs is ingetrokken. Daarnaast zijn zes personen aangetroffen die geseind stonden wegens diefstal, gewapende overvallen, home- of carjackings of intrekking rijbewijs. Er zijn ook zes verboden wapens (drie messen, een pepperspray en twee knuppels) in beslag genomen.

(JV/BELGA)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Snelheidsduivel geflitst aan 225 kilometer per uur bij controleactie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier