Sneeuwzone trekt van aan de kust over de provincie

Redactie KW

Rond half twaalf zondagmiddag viel de eerste sneeuw aan zee, ondermeer in Oostende en Nieuwpoort sneeuwt het hevig. Rond vijf uur sneeuwde het ook in het binnenland.

De sneeuw is voorspeld. Rond de middag sneeuwde het aan de kust. Later in de namiddag viel er ook sneeuw en sneeuwregen in de rest van de provincie. Verwacht wordt dat de sneeuwzone zondagavond de provincie trekt. Overal is er preventief gestrooid, maar de politiediensten waarschuwen voor gladde wegen.

Ook morgenochtend kan het glad worden, want vannacht gaat het opnieuw vriezen. Weliswaar minder erg dan de vorige nachten, aan zee schommelen de minima rond het vriespunt, in het binnenland wordt het -1°C. Vanaf morgen treedt de dooi dan in, met overal positieve temperaturen, toch zeker overdag.

Volgens de weersvoorspellingen kan er ook de komende dagen lichte sneeuw en regen vallen. Door de bevroren ondergrond kan de neerslag aanvriezen en lokaal zorgen voor gladde wegen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen weggebruikers om hun snelheid en rijgedrag aan te passen, luidt het in een persbericht.

(MD / Belga)

Meer hierover, in het Focus-WTV-nieuws van 12 februari 2012, vanaf 18u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier