Sneeuwval hindert het verkeer in heel de provincie

Redactie KW

In heel West-Vlaanderen heeft de sneeuwval van vanochtend voor heel wat verkeershinder gezorgd. Het busverkeer van De Lijn loopt niet volgens het boekje. Op de autowegen is de hinder beperkt, maar de lokale wegen zijn bijzonder glad. In Marke raakten vier vrachtwagens een helling in de Kalvariestraat niet op. Touring verwacht een moeilijke avondspits door verse sneeuw.

Er viel woensdagavond al wat lichte sneeuw in de provincie, maar in de loop van de nacht is het vanaf de kust harder beginnen sneeuwen. Daar zijn de strooidiensten al voor middernacht aan het werk geweest en om drie uur is er ook sneeuw geruimd.

1.600 ton zout

De strooidiensten hebben gisterenavond en vannacht zo’n 1.600 ton zout gestrooid. Over 320 trajecten op gewest- en provinciewegen waren ze aan de slag. Maar dat heeft niet kunnen beletten dat het verkeer, vooral in het westen en in het zuiden van de provincie serieuze hinder ondervond.

Ongevallen

Hier en daar raakten auto’s van de weg, er werd ook op diverse wegen gebotst, voorlopig alleen met blikschade als gevolg. In Blankenberge heeft een vrachtwagen de bovenleiding van de kusttram geraakt, waardoor tramverkeer tussen De Haan en Knokke onmogelijk werd. Er zijn vervangende bussen ingelegd, maar die worden ook gehinderd door de sneeuw.

Meer over de sneeuwellende op de weg, maar ook de sneeuwpret bij kinderen, in het nieuws om 18u00. Het nieuws begint ook nog eens stipt om 22u00!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier