Sneeuwsculptuur Brugge is magisch

Redactie KW

Het is een traditie, tijdens de koudste dagen van het jaar is het in de tent op de Brugse stationsplein nog een stukje kouder dan elders. In de tent is er het stilaan vertrouwde sneeuw- en ijssculpturenfestival. Dit jaar staan Harry Plotter en andere magische figuren in de kijker. Het festival opent morgen de deuren.

Nog even wat ijs wegvegen en het licht wat bijstellen en dan is het zevende sneeuw- en ijssculpturenfestival in Brugge klaar om weer veel volk te ontvangen. Zo’n 40 artiesten uit meer dan 10 verschillende landen zijn hier een maand aan het werk geweest. Ze hebben 32 scènes gesculpteerd. Goed voor 700 ton ijs en sneeuw.

Het is allemaal veel grootser opgevat dan de vorige jaren dus, want voor de initatiefnemers is de zevende verjaardag van het festival een bijzondere. Thema dit jaar is magie.

Vanaf morgen is het festival open voor het grote publiek. Tot 11 januari. De initiatiefnemers hopen op zo’n 150.000 bezoekers, net als vorig jaar. De opbrengst gaat integraal naar het Brugse AZ Sint-Jan voor onderzoek naar bloedziekten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier