Smaakmakers Roeselare worden verenigd in een culinair verhalenboek

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vincent Vanhoorne is de auteur, het boek ligt in december in de rekken.

“De stad accentueert meer en meer zijn belangrijke plaats in de voedingsbranche: van graanverwerker tot sterrenchef”, klinkt het op de website van uitgever Bibliodroom. Bedoeling van het boek is de mensen en de verhalen achter die sterke merken en namen aan het woord te laten. Dat kan dan bijvoorbeeld een Tim Boury zijn van het gelijknamige sterrenrestaurant, of een Rudi Ghequire van Brouwerij Rodenbach, al zijn er over de inhoud nog geen details bekend.

“Veel mensen bezig met smaak”

Auteur is Vincent Vanhoorne, freelance journalist voor de gratis pers bij Roularta en bekend van ‘Vanhoorn’ zeggen’, een column over de Roeselaarse politiek in De Streekkrant. Voor Vincent is het een logische stap. “Ik zie mijn stad heel graag en ik houd van het culinaire”, aldus Vincent Vanhoorne. “Bovendien zijn hier heel veel mensen bezig met smaak.” Hun verhalen worden binnenkort dus gebundeld.

Recepten

Daarnaast zal het boek ook recepten bevatten. “Neen, niet mijn recepten”, verduidelijkt Vincent Vanhoorne. “Ik heb geen ambitie om een kookboek uit te brengen. Het zullen recepten zijn van enkele Roeselaarse restauranthouders.”

Uitgeverij Bibliodroom van Johan Vergote bracht eerder het eigenzinnige boek Roeselare Bekent uit, geschreven door twee studenten en drie boekjes in ‘t ‘plat West-Vlams’. Auteur en uitgever vonden elkaar doordat ze los van elkaar met gelijkaardige plannen rondliepen en de passie voor hun stad delen.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier