Sluiting Unilin Moeskroen: vakbonden niet verrast

Redactie KW

De intentie tot sluiting van de Moeskroense vestiging van laminaatproducent Unilin Flooring komt bij de vakbonden niet geheel onverwacht. “Al hadden we gehoopt dat de tijdelijke werkloosheid nog verder uitgebreid zou worden”, aldus Erwin Verheye van ABVV.

De directie van Unilin Flooring deelde haar intentie tot sluiting dinsdag mee aan de syndicale delegatie. In Moeskroen werken 73 personeelsleden. Volgens Unilin dringt de maatregel zich op omdat de economische recessie in de bouwsector leidde tot een sterke terugval van de vraag sinds het derde kwartaal van 2008.

“Door de dalende volumes was enkele maanden geleden ook in Wielsbeke al overgeschakeld van een vijf- naar een drieploegenstelsels”, zegt Lode Windels van ACV. “Bedoeling was minder tijdelijke werkloosheid te creëren maar dat lukte niet helemaal. We wisten ook al dat de directie naar de machines in Wielsbeke was komen kijken om te zien of de productie van Moeskroen in Wielsbeke kon gerealiseerd worden.”

“Toch blijft het een spijtige beslissing”, vult Erwin Verheye (ABVV) aan. “De voorbije jaren zat de productie van Quick Step duidelijk in een stijgende lijn. De fabriek in Moeskroen is nog maar enkele jaren actief maar blijkbaar ontsnapt ook die sector niet aan de economische crisis. Hopelijk komt de Moeskroense productie naar Wielsbeke en kan er ook wat personeel overgeheveld worden. Of zal men gewoon de capaciteit verminderen? Dat valt af te wachten.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier