Sluiting rusthuis: OCMW zoekt oplossing voor bewoners

Redactie KW

Het OCMW van Menen zoekt een oplossing voor de bewoners van het privérusthuis San Diego in Lauwe. Dat moet tegen het einde van dit jaar zijn deuren sluiten, omdat het geen nieuwe erkenning krijgt.

“Het OCMW van Menen gaat proberen via zijn eigen instellingen de mensen te herhuisvesten,” zegt voorzitter Claude Vancoillie. “Maar ook de omliggende OCMW’s waarvan sommigen bewoners nu in San Diego zitten worden om hun medewerking gevraagd, ondermeer Lendelede, Wevelgem, en Moeskroen.” Het OCMW van Menen wil de verhuizing zo menselijk mogelijk laten verlopen.

In San Diego begrijpen ze nog altijd niet goed waarom het privérusthuis de voorbije twee jaar telkens slechte punten kreeg.

“Zelfs in verslagen staat er dat we voldoende personeel hebben,” zegt directeur Diego Mahieu. “We hebben zes verpleegsters waar er normaal maar vier nodig zijn. Elke kamer is eenpersoons met sanitaire ruimte, en alle mensen kunnen dagelijks gewassen worden in hun eigen kamer aan een lavabo of in hun bed. Per verdieping hebben we drie douches en één aangepast bad.”

De directie van San Diego wijst er ten slotte op dat alle medicijnen in het rusthuis wel degelijk in een gesloten kast zitten in een beveiligd lokaal. Beroep aan tekenen tegen de sluiting van het rusthuis is niet mogelijk, alle hoop gaat nu uit naar een mirakel uit politiekehoek. Er komt ook een petitie om het rusthuis open te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier