Sluis wordt leeggepompt en hersteld

Redactie KW

Op zaterdag wordt de sluis van Kerkhove, dichtbij Avelgem, volledig leeggepompt. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV zal een volledige week herstellingswerken aan de droge sluis uitvoeren.

De sluizen op de Boven-Schelde werden in de jaren ’20 van vorige eeuw gebouwd. De stijging van de binnenvaart zorgt ervoor dat ze zeer intens gebruikt worden. Heel regelmatig treden er daardoor technische problemen op aan de sluizen met lange wachttijden voor de schippers als gevolg.


De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV wil een einde maken aan de onderbrekingen voor de scheepvaart en neemt daarom de sluis van Kerkhove onder handen. De herstellingswerken zorgen voor een scheepvaartonderbreking op de Boven-Schelde. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken samen uitgevoerd met deze van de Franse collega’s. Ook zij zullen in dezelfde periode enkele sluizen herstellen.

De sluis van Kerkhove wordt op zaterdag 13 juni leeggepompt. Dezelfde dag worden ook de sluisdeuren uit de sluis gehaald en worden er noodschuiven geplaatst. Als de werkzaamheden goed verlopen, varen er op maandag 22 juni opnieuw boten door de sluis.

De herstellingswerken aan de sluis in Kerkhove kosten 400.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier