Sluipweg Wolvengrachtstraat in Madonna wordt trage weg

Redactie KW

De gemeente stelde een studiebureau aan om van de Wolvengrachtstraat een trage weg te maken. Ondertussen blijft het klachten regenen van chauffeurs die hun auto beschadigden aan de putten langs de weg.

Aan het rondpunt van het Mariabeeld in de Madonna kiezen veel automobilisten die van Langemark naar Diksmuide rijden voor de Wolvengrachtstraat, maar eigenlijk is de hoofdweg de Houthulstseweg. Daardoor groeide de Wolvengrachtstraat uit tot de drukste sluipweg van de gemeente. In de loop der jaren waren er veel klachten van chauffeurs van wie hun auto schade opliep door de putten langs de weg. Geen enkele werd door de verzekering aanvaard.

Wegversmallingen

De kaarsrechte weg nodigt uit om het gaspedaal stevig in te duwen. “In 2007 was er een voorstel in de gemeenteraad voor een verbreding van de weg. Dat werd in de commissie verkeer afgewezen omdat het de snelheid nog meer de hoogte zou injagen. Er is nu een studiebureau aangesteld om een ontwerp uit te tekenen voor een veilige en trage weg met wegversmallingen.

(pco)

Meer in Krant in West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier