Sluikstort aan de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist

Redactie KW

Is de site langs de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist de vuilste plek van Vlaanderen? Dat moet de afvalrace van het radio 1-programma Peeters en Pichal straks beslissen. Het is de West-Vlaamse radiopresentatrice Friedl Lesage die de vuilste plaats in haar provincie mocht kiezen. De schepen van leefmilieu relativeert het sluikstort aan de Kalvekeetdijk maar vindt het niet erg dat Friedl Knokke-Heist erop wijst. De stad zal er op haar beurt nu ook de eigenaar nog es op wijzen.

Achter een aarden berm aan de Kalvekeetdijk in Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist, schuilt volgens de West-Vlaamse radiopresentatrice Friedl Lesage de vuilste plek van de provincie. Wij vinden er vooral een grote brok nostalgie van camping Saint-Michiel. Maar dan dwaalt ook onze blik af naar het zwerfvuil in deze groene omgeving.

Paul Geerinck, schepen van leefmilieu in Knokke-Heist: “Ik denk dat we deze plaats in Knokke- Heist moeten vergelijken met een mooie vrouw die toevallig een schoonheidsvlekje heeft op een verborgen plaats, maar daarom is niet heel de vrouw lelijk é.”

(KB/LD)

Meer in het Focus-nieuws vanaf 18 uur.s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier