Slotweekend BOB-campagne levert dubbel aantal positieve alcoholtests op

Redactie KW

Het voorbije weekend hield de politiezone Midow alcoholcontroles op drie locaties. In vergelijking met het Kerstweekend testten dubbel zoveel bestuurders positief.

De politie vatte zaterdagavond post in de Vijvestraat in Wakken. Op 43 bestuurders testten er 2 positief. Op de randweg in Meulebeke bleek er slechts 1 op de 29 chauffeurs positief. Slechter was het gesteld op de Kortrijkstraat te Ingelmunster. De controle gebeurde daar in de vroege ochtenduren wat mogelijk een verklaring is voor het slechte resultaat: 2 bestuurders op de 5 waren positief (waaronder één met een promille van 2,60). Van de drie afgenomen speekseltesten was er tevens één positief op cannabis .

Daarmee scoort het sluitingsweekend van de BOB-campagne duidelijk minder goed (6.4 % positief) dan het resultaat dat werd opgetekend kort na Kerstmis (3.3 %).

Ook bij de voorbije weekendongevallen speelde alcohol een grote rol. Bij alle ongevallen (4) met lichamelijke schade was er alcohol in het spel. Er werd tweemaal een bloedproef genomen en twee rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken. Bij één ongeval had de chauffeur 2,09 promille in het bloed.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier