Sloop Dadipark in Dadizele schiet goed op

Redactie KW

In Dadizele is de sloop van het vervallen Dadipark volop aan de gang. Het vroegere attractiepark sloot 10 jaar geleden de deuren. Er was interesse van potentiële kandidaat-kopers en investeerders, maar kwamen er concrete plannen. Sinds enkele jaren hielden zich steeds meer vandalen en criminelen illegaal op in het park.

Nog één keer kunnen we beelden nemen in het Dadipark in Dadizele. Van het populaire attractiepark van weleer blijft niet veel meer over, want de sloper werkt goed voort. Van de speeltuigen, blijft alleen nog schroot over. Pure nostalgie voor buurtbewoners en passanten die vroeger vaak kozen voor een gezellig dagje uit in het Dadipark.

Grasvlakte

De sloop van het park verloopt in fasen. Eerst zijn de bomen die weg mochten gerooid en nu worden de speeltuigen afgebroken. Later volgen dan ook de gebouwen. Alles moet plaats ruimen voor een open grasvlakte. Als alles volgens plan verloopt, verwacht de sloper over drie maanden klaar te zijn met het werk. Wanneer dan de grasvlakte wordt aangelegd, is nog niet bekend.

Sloop Dadipark in Dadizele schiet goed op

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier