Slimme veiligheidscamera uit Deerlijk maakt beelden op grote evenementen

Redactie KW

Een bedrijf uit Deerlijk komt met een nieuwe slimme veiligheidscamera op de markt. Die kan ingezet worden om luchtbeelden te maken bij festivals of evenementen die veel volk lokken. Het opmerkelijke is dat de camera zelf omhoogklimt langs een elektriciteitspaal bijvoorbeeld. Nogal wat politiezones en steden blijken geïnteresseerd.

Beelden nemen vanuit de hoogte is niet nieuw, maar tot op vandaag moest iemand naar boven klimmen om de camera daar te hangen. Heel vaak een tijdrovende bezigheid. En daar moet de slimme camera een antwoord op bieden. Die installeert zichzelf in minder dan 5 minuten.

De slimme camera werd vorig jaar al ingezet tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. Maar nu wordt hij ook in België gelanceerd. De verdeler richt zich bijvoorbeeld tot politiediensten en voetbalclubs.

Grote evenementen

Ook bij grote evenementen in steden kan de camera ingezet worden. Kortrijk bijvoorbeeld heeft al camera’s hangen in de stationsbuurt en hier op het Schouwburgplein. Maar een camera die gemakkelijk te verplaatsen is, ziet de burgemeester wel zitten.

Duur

De slimme camera is wel redelijk duur. Gebruiksklaar mag je rekenen op 25.000 per stuk. (TN)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier