Slimme Mobiele Scholen wijst leerlingen op verkeersveiligheid

Redactie KW

Vlaams minister van mobiliteit Hilde Crevits lanceert een nieuw project voor verkeerseducatie in het secundair onderwijs. SMS staat voor Slimme Mobiele Scholen en biedt ondersteuning aan Vlaamse secundaire scholen. Het project is bekendgemaakt tijdens het achtste Vlaams Congres van de Verkeersveiligheid in Brugge. SMS biedt aan de scholen inhoudelijke en financiële steun om mobiliteit nog meer op de agenda te zetten.

Het is vijf jaar geleden dat de eerste octopuspaal die een zone 30 aangeeft in Brugge werd onthuld. Vandaar dat het Vlaams Congres Verkeersveiligheid dit jaar in Brugge plaatsvindt. 600 leerlingen van de derde graad basisonderwijs kregen een verkeersnamiddag. De stad stelde meteen ook haar nieuwe fietskaart voor die kinderen veiliger naar school moet loodsen.

Het verkeer eist ondanks alle projecten nog altijd een zware tol. 116 doden in 2008 en meer dan 1020 zwaargewonden alleen al in West-Vlaanderen. Vlaams minister van mobiliteit Crevits wil zich nu richten op het secundair onderwijs met SMS.

(bdj)

Het hele verhaal en alle details vanavond in het Focusnieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier