Slimme camera’s politie Westkust genomineerd voor Big Brother Awards

Redactie KW

De slimme camera’s van de politiezone Westkust en blacklists, zoals het Safe Party Zone-project in Kortrijk, zijn genomineerd voor de Big Brother Awards. De awards worden uitgereikt aan instellingen of organisaties waarvan wordt gemeend dat ze de privacy schenden.

De Liga voor Mensenrechten en la Ligue des Droits de l’Homme reiken op donderdag 26 januari voor de tweede keer de Big Borther Awards uit. O.a. de slimme camera’s die de Politiezone Westkust in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort inzet, zijn genomineerd voor de awards. Die camera’s registreren permanent de nummerplaten van voertuigen.

Bij de genomineerden staan ook de zogenaamde blacklists. “Het Safe Party Zone-initiatief in Kortrijk is daar een voorbeeld van”, zegt Caroline De Geest van de Liga voor Mensenrechten. “Dat is software waarmee identiteitskaarten worden gescand om bepaalde mensen de toegang tot fuiven te kunnen ontzeggen.”

Verder staan ook de slimme energiemeters van Eandis en Infrax op de lijst van genomineerden.

Tijdens de Big Brother Awards wordt ook de Winston Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet ter bescherming van de privacy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier