Sleeptram ontspoord in Oostende door technisch defect

Redactie KW

Een sleeptram is dinsdagmorgen door een technisch effect ontspoord aan het tramstation. Het tramverkeer aan het station moest tijdelijk over één spoor omdat er bovenkabels waren afgeknapt. De takelwerken duurden meer dan twee uur.

Het ongeval gebeurde dinsdagmorgen rond 8.30 uur ter hoogte van het kruispunt tussen de Brandariskaai, de Slachthuiskaai, en de Vrijhavenstraat in de wijk Hazegras in Oostende. De sleeptram had net het tramstation verlaten, toen een wissel door een technisch defect om nog onduidelijke niet werkte. De tram ontspoorde en reed hierdoor deels op één spoor, deels op straat verder in de Brandariskaai. Het voertuig kwam enkele meters verder tot stilstand in de Vrijhavenstraat.

Tijdelijk afgesloten

De Lijn stuurde meteen alle technische diensten ter plaatse. Er werd ook een telescopische hijskraan gevorderd om het tramstel opnieuw in de sporen te tillen. De politie sloot de Brandariskaai en de Slachthuiskaai een tijdlang af voor alle verkeer. Bij het ontsporen van de tram waren ook enkele bovenkabels afgeknapt. Hierdoor moest het tramverkeer dat het station binnen- of buitenreed tijdelijk over één spoor.

(DJ / foto DJ).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier